onsdag 9 april 2014

Den lilla 'onödigt' söta...


Mitt allra senaste quiltprojekt har nu kommit i rätta händer.

Den lilla onödigt söta Sigrid har fått sig en liten quilt att mysa med. Nästan alldeles lagom till sin 1-årsdag. Du kan ju ana att det värmde mitt hjärta när hon idag, gång på gång, kröp upp på quilten och satte sig. Hon till och med la sitt lilla huvud på den och gosade! Det verkade helt klart som om hon tyckte om den...


Jag säger som i ett visst TV-program på söndagar - 'det har varit en ÄRA' att sy varje stygn, både med maskin och för hand. Jag menar det verkligen! Det är fantastiskt roligt att få sy till någon annan, även om det ibland är lite svårt att skiljas från det man ägnat ett antal timmar åt.

Jag har en text på min mobilskärm som lyder så är:

"To be creative is to let little pieces of your heart go
and place them into each project you make."
(Pat Bravo)


Det kanske var det som Sigrid kände. Att jag sytt in lite av mitt hjärta i stygnen... Det fantastiska är dock att hjärtat läker och ju mer jag skapar, desto mer fylls jag av skaparlust och kärlek till hantverket!

Tygerna kommer från min lilla tygaffär och kollektionen heter Sidewalks. Jag kan inte se mig mätt på dessa tyger. Färgerna gör mig alldeles varm och glad inombords.Du som tittar in här då och då kanske känner igen mönstret på quilten. Eller kanske inte... Men Sigrids quilt är i alla fall nummer tre i ordningen. Den första jag sydde hamnade hos Prins P - barnens kusin. Nummer två fick min egen lilla minsting. Den håller hon extra kär och älskar att ligga under den när hon myser i soffan.

Att däremot skriva ett litet namn på quilten var något nytt.

Det blev riktigt gulligt, om jag får säga det själv;)

2 kommentarer:

 1. Ett mycket fint täcke som Du sytt till Sigrid!
  Att applicera barnets namn på quilten var rart, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 2. Så koselig teppe :-)
  God påske

  SvaraRadera

En liten kommentar värmer hjärtat!