lördag 18 juni 2016

En quilt till nya kusinen!


Åh, vi har fått en ny liten juvel i familjen, eller rättare sagt, barnen har fått en ny kusin. Jag fick hålla och mysa med henne för någon vecka sedan och det är ju bara för ljuvligt!


Naturligtvis ville jag ta 'tillfället i akt' och få en anledning att börja på ett nytt projekt och när jag fick reda på att det blivit en liten flicka, hittade jag både tyger och mönster jag ville använda mig av. Tygerna har jag faktiskt haft ett tag och bara väntat in rätt projekt.Det finns en blog som heter Quilting in the Rain, som jag tittar in hos med jämna mellanrum. Hon gjorde en så fin quilt för en tid sedan, som jag genast satte upp på min 'måste-göra-någon-gång-lista'. Detta är en förenklad version av ett traditionellt quiltmönster som heter Cathedral Window, eller katedralfönster, som det heter på svenska.När man bara slänger ett öga på quilten, ser den kanske avancerad ut. Men så är det faktiskt inte! Visst det kräver lite pill och tålamod, men vilken quilt gör inte det?


 
Jera Brandvig, som bloggerskan heter, har till och med gjort videoklipp där hon steg för steg visar hur man går tillväga. I länken ovan hittar du alla videoklipp. Så titta gärna in hos henne. Du kommer minst sagt bli inspirerad!

Jag lovar!

1 kommentar:

En liten kommentar värmer hjärtat!