torsdag 23 juni 2016

Tone it Down quilt


När bilder på quilten 'Tone it Down' började poppa upp lite här och var på nätet, blev jag så sugen! Den är så vacker och jag bara älskar att blanda många olika, men matchande tyger med varandra. Mönstret finns i American Patchwork & Quiltings februarinummer från 2014. Klickar du på länken ovan, kommer du till sidan där du kan köpa ett digitalt nummer.


Så när den nya kollektionen, Strawberry Fields Revisited, kom in till butiken för en tid sedan, blev jag 'kär' och bara visste att dessa tyger skulle passa perfekt till detta projekt.

Många lappar blev det att skära. Så där närmare bestämt 2356 stycken, om jag nu räknat rätt. Visserligen kan man rationalisera mycket genom att först sy ihop långa remsor, som man skär på nytt, men jag valde ändå att skära färdigt varje bit från början.


Det är nu ett tag sedan jag började på denna quilt och jag syr på den med jämna mellanrum. Ofta när jag sätter mig vid symaskinen har jag en bra ljudbok som sällskap. En dag måste det ha varit en mycket spännande bok, för efter ett tag insåg jag att jag hade allt för många lappar kvar av en viss färg...


Så just nu är jag i processen 'gör-om-och-gör-rätt' och den är mindre roligt. Ca 120 små lappar i storleken 4x4 cm har sprättats bort och ska sys dit på rätt plats.


Men skam den som ger sig! Och tålamod har jag gott om...


...ibland i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En liten kommentar värmer hjärtat!